Kurser

 

I vår ljusa och trivsamma keramikateljé finns många möjligheter att få sätta händerna i lera.

 

Våra kurser passar för både nybörjare och de som är mer erfarna. Eftersom undervisningen till största delen består av praktiskt arbete under handledning av kursledaren, så har var och en möjlighet att utvecklas i sin egen takt och på sin egen nivå. Vissa genomgångar är gemensamma.

 

Vi går igenom olika tekniker för att forma leran, t ex tumning, kavling, ringling och drejning. Vi går också igenom olika sätt att dekorera den, som exempelvis glasering och engobering.

 

Vi arbetar med olika stengodsleror. En materialkostnad på 70 kr/kg torr lera tillkommer och faktureras efter kursens slut. Priset inkulderar även glasyrer och bränning och du betalar bara för de föremål du väljer att bränna.

 

Hösten 2019

 

Nu är det dags att anmäla sig till vår kvällskurs i stengodskeramik.

 

Kursstart måndag den 16 september

kl 18.00-21.15

10 kurstillfällen

 

Ledare för kursen är Anna Wikell / Charlotte Larsson

 

 

Anmäl dig till ABF, tel nr 453 41 80

eller via ABF:s hemsida. Länk

 

 

 

Vi har dessutom möjlighet att anordna rakubränningar och prova-på-drejning för möhippor, svensexor, nyfikna kompisgäng och företag om efterfrågan finns. Det kan röra sig om ett par timmars drejning, kavla ljuslyktor i porslin, eller en tvådagars rakukurs då man tillverkar saker första dagen och bränner ett par veckor senare.

 

Vill du veta mer?

Du kan oss via vår kontaktsida

eller på tel: 070 394 0605 (Anna) och 070 848 27 48 (Lotta)

 

Välkommen!

Anna, Lotta och Ulla