Aktuellt

Tupplur för idéer

Idag fick jag lära mej något nytt om hur man tar vara på det idérika tillståndet mellan sömn och vaka. Ni vet, den där hallucinatoriska halvdvalan när man är sömnig men inte riktigt borta än.

 

Tiden precis innan man somnar är ofta full av fantasier, problemlösningar och infall, men oftast somnar man innan man hinner lägga allt på minnet. Att ha ett anteckningsblock bredvid sängen är bra, men bara om man vaknar till så pass att man orkar skriva något.

 

Det finns ett knep för att väcka sej!

 

När man känner sej sömnig sätter man sej med t ex en penna i handen. När man är kvar i dvalan kan man hålla fast pennan, men när man somnar slappnar musklerna av, pennan faller till golvet och man vaknar. Då skriver man genast ner det som flög genom tankarna när man var  i gränslandet. Är man fortfarande sömnig kan man göra om det.

 

Man behöver förstås inte använda en penna – man kan hålla i något som skramlar duktigt, eller balansera saker som ramlar över en när man somnar. Vad som helst som väcker en innan man hunnit för långt bort från halvdrömmandet.

 

Ett enkelt sätt att få en genväg till sina bästa idéer.

 

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *